Vrijwilligerswerk

'Doe je die tuin allemaal zelf?', is een veel gehoorde opmerking. 'Nee', is dan mijn antwoord. Ik doe wel heel veel, maar zonder vrijwilligers gaat het niet lukken.
De tuin prijst zich dan ook gelukkig dat er de afgelopen jaren diverse mensen vrijwilliger zijn geweest of nog zijn. Sommige omdat ze het gewoon leuk vinden om in de tuin te helpen. Anderen vanuit een burn-out situatie of psychische achtergrond. Even bijkomen, zonder iets te moeten.
De tuin heeft geen produktiedwang. We telen voor eigen keuken groenten, fruit, bloemen en kruiden in de volle grond en in de kas. Maar het onderhouden van de houtwallen, hagen en de randen van de beek zijn ook belangrijk. Natuurbehoud en duurzaamheid zijn belangrijk op den Heyligen berg.
De tuin is zelfstandig, maar maakt historisch onderdeel uit van Buitenplaats de Heiligenberg. Den Heyligen berg is een nationaal en gemeentelijk historisch momument. Maar is ook onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur Heiligenbergerbeekdal.

Wil je vrijwilliger worden op de tuin? Bel/mail: Seth Jansen, 0622319313, denheyligenberg@live.nl of kom langs tijdens openingsuren.